Home Formule 1 Monaco
Afdrukken Email

F1 Monaco Monte Carlo Circuit de Monaco (24 mei 2015)

FM-01De Formule 1 en Monaco zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Al sinds de jaren vijftig gieren de paardenkrachten over de boulevards van dit belastingparadijs. Eigenlijk kunnen de huidige generatie F1-auto’s niet meer uit de voeten op dit nauwe en listige stratencircuit, echter de rijders willen maar al te graag deze prestigieuze GP bijschrijven op hun palmares.

FM-02Het gaat hier namelijk niet alleen om de race, maar om te zien en gezien te worden naast de baan. Filmsterren, topmodellen, royals en politici zorgen dat ze tijdens dit weekend op de eerste rij zitten en dat de camera’s hen weten te vinden.

Het circuit heeft een aantal beroemde punten, zoals de scherpe bocht rond het Casino, de slinger rond het zwembad en de ultieme breaktest einde tunnel. Vanaf de fraaie tribunes dicht op de baan kunt u al vanaf donderdag genieten van het racegeweld. Op vrijdagmorgen worden supportraces gereden en op zaterdag vindt de cruciale kwalificatie plaats. Inhalen op zondag is namelijk een crime waardoor de poleposition bijna een garantie op de overwinning is.

Monaco ligt op nog geen half uur per trein van Nice waar we met onze arrangementen verblijven. Het mondaine Nice ligt aan de Middellandse Zee en u kunt hier lekker bijkomen aan het strand. Vanuit Nice bent u, naast gemakkelijk in Monaco, ook zo op de luchthaven en kunt u tevens eenvoudig een uitstapje maken naar de beroemde filmstad Cannes.

FM-11 FM-12 FM-13